Speelronde 10
Poule 2c Geplaats door: Barry Batsbak = Geregistreerd [»]
Speelronde 10 - KNHB Hockey Forum
GEPLAATST OP: 12-11-2018
BEKEKEN: 2205x
Nog 2 speelrondes te gaan voordat de kalkoen aangesneden kan worden en de vuurpijlen met een goede sigaar als aansteker de lucht in mogen worden geschoten! Sommigen zullen tijdens het uiteenspatten van het buskruit, waarbij verscheidene visuele effecten zich in de lucht zullen ontplooien, wensen dat ze net zo een goede tweede seizoenshelft zullen beleven als de eerste. Anderen zullen de almachtige verzoeken een dosis talent neer te laten dalen op het team, waardoor degradatie afgewend kan worden.

Er staan deze week in ieder geval weer een aantal toppers op het programma, zowel voor de bovenste als de onderste regionen. Gaat Apeliotes de koppositie overnemen van Eindhoven? Gaat Civicum de rode lantaarn overgeven aan Heeze? We gaan het zien deze ronde a.d.h.v. de volgende wedstrijden:

Best H1 - Blerick H1
Civicum H1 - Uden H1
Eindhoven H1 - Apeliotes H1
Heeze H1 - Don Quishoot H1
Oedenrode H1 - Nuenen H1
Scoop H1 - Gemert H1

Laat die voorspellingen maar horen hieronder!

  Reageren
Foto's:
Voor dit topic zijn er nog geen foto′s toegezonden!
Dat kan ... Simpel & Snel via +31627451764

Deel via:      
GokJe Wagen
  Reacties
16-11-2018
Omnisciens
Anoniem
Best H1 - Blerick H1 3-3
Dit was vorig jaar natuurlijk een van de wedstrijden van het seizoen, en ook dit jaar zal het een mooie pot worden. Vorig jaar had Best iets te veel naar Maradonna gekeken en probeerde ze de punten nog te pakken met wat hulp van de hand van god maar dat zal onder toeziend oog van de mannen in het geel niet gebeuren. Heb je zondag nog niks te doen? Komt allen naar Best want verzorgd hockey, strijd (lees: slidings) en doelpunten zullen hier allen aanwezig zijn! Het enige wat ontbreekt is een winnaar.

Civicum H1 - Uden H1 2-2
Jaja een echte degradatiekraker, heerlijk. Beide ploegen kunnen eigenlijk voor geen meter hockeyen en mogen een enkeltje richting de 3e klasse krijgen. Misschien komt het door Harry dat de mannen uit Cuijk iets meer gunfactor hebben, maar vandaag gaan ze een puntje pakken. Voor de volle buit zijn ze helaas niet goed genoeg tegen Uden.

Eindhoven H1 - Apeliotes H1 2-1
De schatjes zijn nog maar net bijgekomen van alle toppers krijgen ze er weer een! Na eindelijk weer eens een driepunter in de lichtstadderby vorige week willen ze nu toch wel afstand nemen van de subtop. En laten we eerlijk zijn, de studentjes vinden het wel mooi in de 2e klasse. Deze wedstrijd wordt niet om aan te zien, scoop na scoop wordt gespeeld en beide teams willen vooral niet verliezen en graven zich in. Toch houden de schatjes de punten in eigen huis en ze hebben eindelijk een ruimere voorsprong te pakken en daarmee ook de titel Herbstmeister.

Heeze H1 - Don Quishoot H1 1-3
Ja Heeze is nog zo n ploeg die zo snel mogelijk richting de 3e klasse moet. DQS gewoon erg wisselvallig, maar tegen Heeze moeten ze de 3 punten wel veilig weten te stellen.

Oedenrode H1 - Nuenen H1 3-2
De mannen uit Rooi pakken toch heel knap wel eens puntjes tegen de toppers, maar verliezen dan weer van de onderste teams... Ik hoop dat de mannen ondertussen alweer in Rooi zijn verschenen na verdwaald te zijn in Best, want dan moeten ze best een aardig potje hockey op de mat kunnen leggen. Nuenen verrassend thuis gelijk tegen Scoop, dus die zullen gebrand zijn op een goed resultaat met de topper tegen Best in het zicht. Ook dit zal een mooie wedstrijd worden waar Oedenrode door een corner in de laatste minuten de wedstrijd naar zich toe trekt.

Scoop H1 - Gemert H1 4-4
De mannen uit Limburg pakken de laatste tijd verrassend punten. Gemert blijft toch iet wat wisselvallig en laat te vaak punten liggen. Het zal een hele open wedstrijd worden en een waar doelpuntenfestijn, maar toch houden de teams elkaar in evenwicht. En als het zo door gaat, waar is het einde van Scoop?!

16-11-2018
De Accountant
Anoniem
Best H1 - Blerick H1 3-1
Best blijft nog steeds een van de sterkere ploegen in de poule, alleen stagneert de puntenpakkerij een beetje. Blerick doet niet veel onder maar laat toch beduidend minder hockey zien. Mijn verwachting is dat de drie punten op Strand Best blijven na een lekker potje hockey tussen beiden.

Civicum H1 - Uden H1 1-2
Ik heb het vorige week als eens gezegd (toen Gemert en Heeze dacht ik?), maar ook hier zal de kleuren combinatie van tenues even pijnlijk zijn als het spel dat op de mat gelegd gaat worden. Een echte degradatiekraker, dus misschien moeten we deze pot ook voorbeschouwen als een uit de 3e klasse: “Kraker van de week, deze teams doen mee voor het kampioenschap. Wie van de twee zal dit seizoen direct promoveren naar de 2e klasse” Zie je, ineens heel anders.

Eindhoven H1 - Apeliotes H1 2-3
Eindhoven heeft het weer gevonden dus de spiegels zijn weer teruggebracht naar de winkel. Na vorig weekend de Eindhovense studentjes, nu die uit Nimma. Echt wel even andere koek. De nr. 1 en 2 gaan voor vuurwerk zorgen op het veld. Echt de pot om te gaan bekijken voor de neutrale toeschouwer. Mijn verwachting is dat Eindhoven zal heersen op het eigen veld maar dat Apeliotes toch gaat stunten met wat mooi scoop-en-counter werk. Nieuwe koploper dus.

Heeze H1 - Don Quishoot H1 0-2
De enige wedstrijd waar weinig over te schrijven valt, zie post van Johanna zou ik zeggen. Heeze niet sterk genoeg dit seizoen en Donkeyshot enigszins kleurloos, pakt zijn punten en verliest er een paar. Heeze moet nog wel te doen zijn voor de studenten.

Oedenrode H1 - Nuenen H1 1-3
Nuenen zal moeten winnen om de aansluiting met de subtop vast te houden. Vorige week konden beide teams (wéér) een gelijkspel bijschrijven. Dit weekend even niet gok ik. Nuenen op snelheid langs de oudere spelers van Oedenrode en nemen de drie punten mee.

Scoop H1 - Gemert H1 1-4
De afgelopen twee rondes was Scoop verrassend goed (winst Best, gelijk Nuenen). Maar tegen Gemert mogen de voetjes weer terug op de grond. De lange lange lange reist naar zuid-vlaai-land zal de Gimmertse heren niet afschrikken. Scoop scoort weer uit een perfect strak uitgevoerde strafcorner (misschien naam wijzigen naar H.C. Strafcorner) maar geen extra velddoelpunten. Die Rooie gaat voor een hattrick.

16-11-2018
Johanna
Anoniem
Best H1 - Blerick H1 1-1
Blerick speelde gelijk tegen Oedenrode. Best speelde gelijk tegen Oedenrode. Best en Blerick spelen gelijk tegen elkaar.

Civicum H1 - Uden H1 3-2
Het lek is weer boven water voor Harry en co. Na maanden tussen wal en schip te zijn geraakt hebben ze tegen Oirschot schoon schip gemaakt. Door dit succes dreven ze heel even af tegen Apelidinges. Maar dit weekend hebben ze het roer stevig in handen wat leidt tot een heerlijke thuisoverwinning.

Eindhoven H1 - Apeliotes H1 5-0
De schatjes hebben de hele week bijna niet getraind omdat volgende week hun profielwerkstuk ingeleverd moet worden. Gelukkig hebben ze het allemaal af en zijn ze er wel bij voor de wedstrijd tegen nummer 2. Apeliotes scoort alleen tegen de kleintjes en die rooie van Eindhoven is nu eenmaal wat langer dan de rest. Eindhoven breidt de voorsprong op de rest uit.

Heeze H1 - Don Quishoot H1 1-4
Haha Heeze.

Oedenrode H1 - Nuenen H1 1-3
Oedenrode is dit weekend niet meer compleet. Na 3 weekenden hebben de vrouwtjes van de oudjes weer eens aandacht nodig. Waar zij iets rechtzetten thuis zal Nuenen op het veld het gelijkspel van vorige week rechtzetten.

Scoop H1 - Gemert H1 2-4
Gemert wil doorstoten naar de 2e plek. Dit zal ze ook lukken. Nog voor de rust zullen ze op 0-4 staan. Maar door de o zo lange rust zullen de oude spieren van Gemert het in de 2e helft maar moeilijk krijgen. Toch is dit genoeg om maar 2 tegendoelpunten te incasseren.

14-11-2018
Arend
Anoniem
Best H1 - Blerick H1: 3-4
Best al weken uit vorm. Blerick komt even hakken en zagen op het Brabantse zand, en gaan er al slidend met de drie punten vandoor.

Civicum H1 - Uden H1: 2-2
Dit lijkt nu al een belangrijke pot in de strijd tegen degradatie. Hockeyend schat ik Uden beter in, maar het thuisvoordeel levert Civicum één puntje op. Beide hebben hier eigenlijk niet veel aan. Het wordt een lang seizoen voor beide ploegen.

Eindhoven H1 - Apeliotes H1: 2-2
De kraker van deze week: de nummer 1 tegen de nummer 2! Na de grote uitslagen de eerste weken van Eindhoven is de Brabantse storm toch wat gaan liggen. Tegenstanders positioneren zich lager, en counteren er op los tegen de Eindhovense equipe. Zij hebben het hier duidelijk moeilijk mee. En dan komt uitgerekend Apeliotes op bezoek. Al scoopend en verdedigend vechten de Nijmeegse studs zich naar een gelijkspel.

Heeze H1 - Don Quishoot H1: 1-6
Makkie voor de Eindhovense studs. De Heer Balkestein is nog afwezig, dus Don Quishoot walst over het zwakke Heeze heen. Met technisch verzorgd spel worden de oudjes tot wanhoop gedreven.

Oedenrode H1 - Nuenen H1: 2-4
Nuenen toch tegen een wat onverwacht gelijkspel aangelopen. Ze zullen dan ook alles op alles zetten om dat deze week goed te maken.

Scoop H1 - Gemert H1: 0-1
Pohh naar Limburg wil je natuurlijk nooit, maar als je dan ook nog eens naar Scoop moet...Lelijke overwinning van Gemert, de rooie voorin maakt de winnende.

13-11-2018
Barry Batsbak
Geregistreerd
Door het aantal studententeams in deze poule begint ondergetekende de laatste tijd spontaan meer bier te consumeren op de maandagavond, wat tot een foutje heeft geleid bij het aanmaken van dit topic. Gelieve deze variant te gebruiken, aangezien het alweer speelronde 10 is en niet de 9e.

Over tot de orde van de dag, namelijk de voorspellingen.

Best H1 - Blerick H1 2-2
Best weer niet gewonnen afgelopen weekend, waardoor ze een gaatje laten vallen naar Eindhoven. Gaan het deze week overigens weer erg lastig krijgen. Blerick heeft namelijk vertrouwen getankt tegen Uden, waar met duidelijke cijfers gewonnen werd. De vraag is echter hoe toegewijd de limburgers aan elkaar zijn. Het wapen is namelijk de sliding, alleen is dat op een zandveld allesbehalve fijn. Ze beginnen voortvaren aan de wedstrijd en scoren tweemaal snel achter elkaar. Wanneer plekjes bot zichtbaar worden door het almaar schaven van de huid, zijn ze echter genoodzaakt over te gaan op een andere tactiek. Hierdoor weet Best terug te komen, maar verder dan een gelijke stand komen ze niet.

Civicum H1 - Uden H1 3-2
Een heel belangrijke wedstrijd deze week, kijkend naar de strijd om degradatie. Dat zal ook zeker te zien zijn aan het spel. 22 gespannen koppen, want drie punten zijn van cruciaal belang deze wedstrijd. Zoals dat bijna bij elke degradatiekraker is, is het spel niet om aan te gluren maar wil je 70 minuten lang geen moment missen vanwege de spanning en sensatie. Het thuispubliek helpt de mannen uit Cuijk aan de overwinning.

Eindhoven H1 - Apeliotes H1 2-3
Dit wordt de absolute kraker van het weekend. Beide ploegen hebben in de eerste seizoenshelft een dip gehad, waarbij drie opeenvolgende wedstrijden niet werd gewonnen. Apeliotes verloor deze wedstrijden, Eindhoven wist telkens toch nog een punt te pakken. Het gerucht gaat dat de ouders van de kinders uit Eindhoven tegen de kids hebben verteld dat zij een aantal extra cadeautjes zouden krijgen van Sinterklaas, wanneer ze zouden winnen van de studenten en de vormdip achter zich zouden laten. Hierdoor waren de kleintjes gebrand om te winnen van de nerds uit Eindhoven, wat uiteindelijk ook met ruime cijfers gebeurde. De volgende studenten die verslagen moeten worden zijn de studenten uit Nijmegen. Apeliotes is al wat langer uit de vormdip dan Eindhoven, maar Eindhoven als tegenstander is toch wel echt andere taaitaai. Hierdoor hebben de studs iemand naar Eindhoven gestuurd om onder de kids het gerucht te verspreiden dat Sinterklaas helemaal niet bestaat. De kleintjes zijn de hele week compleet van slag en de focus ligt een stuk minder op het hockey. Dit heeft als gevolg dat de intellectuele elite er met de drie punten vandoor gaat, in de jutezak van Zwarte Piet welteverstaan.

Heeze H1 - Don Quishoot H1 1-2
Als Heeze wil voorkomen dat het de rode lantaarn over gaat nemen van Civicum, dan dient deze wedstrijd gewonnen te worden. De vraag is of Marcel Balkestein alweer terug is van het trainingskamp met de Duitse nationale damesploeg in Japan. Als dit zo is, is er eventueel een kans dat hij het team zo weet neer te zetten dat ze kunnen gaan stunten. Hockey is echter niet voor niets een teamsport, waarbij individuele klasse niet volledig tot zijn recht kan komen als de rest van het team ondermaats presteert. Don Quishoot is er hard vanaf gegaan tegen Eindhoven, maar de studs zijn nuchter genoeg om deze nederlaag te relativeren en gaan deze wedstrijd winnend afsluiten.

Oedenrode H1 - Nuenen H1 1-1
Bij Nuenen gaat het de laatste wedstrijden wat minder gemakkelijk dan de weken daarvoor. Oedenrode doet het daarentegen beter dan aan het begin van de competitie. Beide ploegen zijn de koning van de gelijke spelen met 4 puntendelingen dit seizoen en ze mogen dit totaal naar vijf opkrikken aankomende zondag.

Scoop H1 - Gemert H1 2-2
Scoop doet goede zaken de laatste twee wedstrijden en heeft hierdoor afstand genomen van de onderste regionen. Door de leegloop van afgelopen seizoen is er veel jeugd doorgestroomt naar het eerste team en zij lijken langzaamaan hun plekje gevonden te hebben. Gemert speelt mee om de knikkers deze eerste seizoenshelft en wil profiteren van het gegarandeerde puntenverlies van de nummer 1 of 2, of misschien zelfs van beiden. Hierdoor zijn ze niet genoeg bezig met hun eigen wedstrijd, waardoor ze zelf ook puntenverlies oplopen.

Deel deze pagina via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email